Antti Ritanen

Koulutus:

Tekniikan kandidaatti

Ammattinimike:

Elektroniikkasuunnittelija

Materiaalitekniikan diplomi-insinööriksi pian valmistuva Antti Ritanen on töissä Murata Electronicsilla Vantaalla. Hänen tehtävänimikkeensä on elektroniikkasuunnittelija eli HW Design Engineer.

Elektroniikkasuunnittelijan työ on Antin mielestä mielenkiintoista ja palkitsevaa. “Pidän ongelmista, jos joku asia ei toimi niin kuin pitäisi, se on innostava haaste. Ja työ on monipuolista, pääsen sekä suunnittelemaan uusia piirilevyjä että ratkaisemaan ongelmia valmiista laitteista!"

Pieniä, mutta tärkeitä laitteita

“Muratalle tullessani pieni yllätys oli komponenttien koko. Puhutaan oikeasti hiekanjyvän kokoisista tuotteista. Vaikka laitteet ovat kooltaan pieniä, niillä on suuri merkitys käyttäjilleen.”

Muratan antureita käytetään useimmissa autoissa. Ajonvakaudenhallintajärjestelmä (ESC) on tänä päivänä autoteollisuuden merkittävin anturisovellus. Ja uusia sovelluksia kehitetään jatkuvasti – erityisesti kulmanopeusantureille. Lähes kaikki sovellukset tähtäävät liikenneturvallisuuden parantamiseen, mutta tulevaisuudessa antureita tarvitaan myös yhä enemmän esimerkiksi erilaisiin käyttöliittymäsovelluksiin. Täysin erilainen, mutta elintärkeä käyttökohde ovat sydämentahdistimet, joissa antureilta edellytetään tarkkuutta, alhaista virrankulutusta ja luotettavuutta. Mitä tarkempi liiketunnistus on, sitä paremmin potilaan sydämenlyöntien tahtia voidaan säädellä vastaamaan potilaan tarvetta.

Tuotesuunnittelua ja ongelmien ratkaisua

Antti suunnittelee muun muassa anturitestaukseen tarvittavia piirilevyjä. Testauslaitteita hyödynnetään antureiden valmistamisessa. ”Valmistamme autoteollisuudelle MEMS-antureita parantamaan autoilun turvallisuutta. Anturit ovat kovassa ja pitkäkestoisessa käytössä. Niiden pitää kestää tärinää, kolauksia ja lämpötilojen vaihteluja. Elektroniikka kehittyy koko ajan ja antureille tulee uusia käyttötapoja.”

Antin työpäivät ovat monipuolisia. Testikäyttöön tarvittavien piirilevyjen suunnittelun ja valmistamisen lisäksi hän selvittelee komponenttien ja testauslaitteiden ongelmia ja tutkii testauslaitteiden kyvykkyyttä. “Usein saan tehtäväksi suunnitella uuden testilevyn. Siihen kuuluu muun muassa komponenttien ulostulon ja suodattimien mitoitusta. Kaapeleiden häiriöt pitää pystyä minimoimaan. Toisinaan työ pitää sisällään valmiista testielektroniikasta löytyneiden vikojen paikallistamista ja korjausta.”

Tiimissä oppii uutta

”Aina kaikki ei onnistu heti ensimmäisellä yrittämällä, mutta se on hyvä mahdollisuus oppia uutta! Ongelmatapauksissa ratkaisua etsitään usein muiden tiimiläisten avulla. Omassa tiimissäni meitä on kymmenisen. Vanhemmilla kollegoilla on paljon käytännön kokemusta, ja ratkaisut löytyvät yhdessä tekemällä. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja kynnys avun pyytämiseen on matala.”

Myös työajan ulkopuolella ollaan kollegoiden kanssa tekemisissä. Vapaa-ajan toiminnoissa Tarmo-kerho pyörittää salibandyä, jonka vetäjänä Antti toimii. Kesällä pelataan myös jalkapalloa ja talvella jääkiekkoa.

Opinnot loppuun työn ohessa

Antti opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa elektroniikkaa. Diplomi-insinöörin paperit häämöttävät aivan lähitulevaisuudessa, diplomityön pitäisi valmistua kuluvan vuoden aikana.
“Opintojen aikana pääsin mukaan projektiin, joka oli todella vaativa, mutta innosti elektroniikan opiskeluun." "Peruselektroniikan taidoilla ymmärtää perusteet ja signaalinkäsittelyn. Myös matematiikan hallitsemisesta on paljon hyötyä, sillä työhön sisältyy aika paljon laskemista. Kielten osaaminen on itsestäänselvyys. Työkavereina on parikymmentä japanilaista sekä osaajia muistakin maista joten työkielenä on usein englanti."

Antti oli vuoden vaihto-opiskelijana Meksikossa. Sieltä palatessaan hän sai harjoittelijan paikan Muratalla. "Harjoittelun jälkeen tein projektimuotoisen kurssin koululle ja palasin takaisin Muratalle, tällä kertaa elektroniikkasuunnittelijaksi.”